Koreai ételek: Bibimbap
2013.10.08. 19:49, Blossoming Korea
A bibimbap, vagy pibimbap egy hagyományos koreai étel, ami elég híres az ottaniak és a turisták körében. Jelentése „kevert rizs”, ami lényegében onnan ered, hogy a tálban, amiben szervírozzák alul van a rizs, rajta pedig különböző, szezonhoz igazodó zöldségek és chilis paprikakrém kap helyet. (Amennyiben nagyobb étvágyú emberről van szó, akkor tojást is szoktak ráütni.)
Koreában mindennapos, hogy zöldségeket szolgálnak fel az éttermekben, főleg pároltakat, így amikor megmaradnak ezek másnapra, könnyen össze tudják keverni néhány alapanyaggal. Ezzel máris készen van a teljesen új étel, amit élvezettel fogyaszthatnak az emberek, és ezáltal semmi sem vész kárba.
Teljes cikkért kattints a bővebbenre!
Az ételt a Siuijeonseo-ban (Siidzsonszó) találták meg, ami egy ismeretlen receptkönyve volt. Innen kezdték el egyre szélesebb körben alkalmazni és fogyasztani, aminek következtében többféle változata is létrejött, manapság pedig szinte már bármiből össze lehet dobni. :D
Nézzük a receptet!
Ha tüzetesebben végignézünk a neten, rengetek receptet találhatunk erre a célra. Azonban nagyon jól tudjuk, hogy az ott található dolgok nem minden esetben megvalósíthatóak, így aztán ezúton szeretném ajánlani nektek és felhívni a figyelmet Xiaolongimnida cikkére ennek a készítéséről. Ha valakinek van tapasztalata, akkor neki biztosan ;)
Lássuk, ő mikkel készíti el a bibimbapot :)
Hozzávalók:
„1 cukkini
1 sárgarépa
25 deka gomba
fél kiló sertéshús
1 doboz mungóbabcsíra
25 deka friss spenót (vagy fagyasztott is jó, de akkor is leveles, nem püré!)
1 húsos piros pritaminpaprika
szezámolaj
szójaszósz
kocshudzsang
fokhagyma
só
bors
cukor
1 tojás
2 bögre jázminrizs”
A teljes elkészítésének módját megtaláljátok az oldalán, pontosabban akkor, ha IDE kattintotok. :D
Ezúton kívánok mindenkinek jó kreatívkodást a konyhában egy igazán ízletes étel elkészítéséhez. :)
Írta: Rinniee
Forrás
http://en.wikipedia.org/wiki/Bibimbap
http://xiaolongimnida.wordpress.com/