Koreai telek: Bibimbap
2013.10.08. 19:49, Blossoming Korea
A bibimbap, vagy pibimbap egy hagyomnyos koreai tel, ami elg hres az ottaniak s a turistk krben. Jelentse „kevert rizs”, ami lnyegben onnan ered, hogy a tlban, amiben szervrozzk alul van a rizs, rajta pedig klnbz, szezonhoz igazod zldsgek s chilis paprikakrm kap helyet. (Amennyiben nagyobb tvgy emberrl van sz, akkor tojst is szoktak rtni.)
Koreban mindennapos, hogy zldsgeket szolglnak fel az ttermekben, fleg proltakat, gy amikor megmaradnak ezek msnapra, knnyen ssze tudjk keverni nhny alapanyaggal. Ezzel mris kszen van a teljesen j tel, amit lvezettel fogyaszthatnak az emberek, s ezltal semmi sem vsz krba.
Teljes cikkrt kattints a bvebbenre!
Az telt a Siuijeonseo-ban (Siidzsonsz) talltk meg, ami egy ismeretlen receptknyve volt. Innen kezdtk el egyre szlesebb krben alkalmazni s fogyasztani, aminek kvetkeztben tbbfle vltozata is ltrejtt, manapsg pedig szinte mr brmibl ssze lehet dobni. :D
Nzzk a receptet!
Ha tzetesebben vgignznk a neten, rengetek receptet tallhatunk erre a clra. Azonban nagyon jl tudjuk, hogy az ott tallhat dolgok nem minden esetben megvalsthatak, gy aztn ezton szeretnm ajnlani nektek s felhvni a figyelmet Xiaolongimnida cikkre ennek a ksztsrl. Ha valakinek van tapasztalata, akkor neki biztosan ;)

Lssuk, mikkel kszti el a bibimbapot :)
Hozzvalk:
„1 cukkini
1 srgarpa
25 deka gomba
fl kil sertshs
1 doboz mungbabcsra
25 deka friss spent (vagy fagyasztott is j, de akkor is leveles, nem pr!)
1 hsos piros pritaminpaprika
szezmolaj
szjaszsz
kocshudzsang
fokhagyma
s
bors
cukor
1 tojs
2 bgre jzminrizs”
A teljes elksztsnek mdjt megtalljtok az oldaln, pontosabban akkor, ha IDE kattintotok. :D
Ezton kvnok mindenkinek j kreatvkodst a konyhban egy igazn zletes tel elksztshez. :)
rta: Rinniee
Forrs
http://en.wikipedia.org/wiki/Bibimbap
http://xiaolongimnida.wordpress.com/